Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam
Yusuf Sadık
Köşe Yazarı
Yusuf Sadık
 

Türk Milli Eğitiminden Bir yıldız daha kaydı

Gümüşhane'nin köklü Ailelerinden Adnan Müezzinoğlu Hakk’a yürüdü. Şehrimiz Kale deresi semti Müezzinoğlularından Adnan Zeki Müezzinoğlu 1928 yılında bu mahallede gözlerini dünyaya açar. Erzurum Öğretmen okulunu bitirir, ardından Şiran –Seydi baba köyü ilkokulunda göreve başlar. Daha sonra girdiği İstanbul- Çapa Eğiğim Enstitüsü’nden 1948 Haziran’da mezun olur, Trabzon- Beşikdüzü Köy Enstitüsünde görev alır.  Türk eğitim tarihinde modeller aranırken verilen uğraşın tam göbeğinde hizmet etmenin gururunu taşıyan eğitim abidesi muhteşem öğretmen Adnan bey, derken askerlik, ardından 1954 yılında yeni açılan Gümüşhane İlköğretmen Okuluna nakleder.  Memleketine hizmet etmek ondaki meslek aşkının gereğidir. Kuruluşunda ve okul müdürlüğü sırasında önemli hizmetler başarır. Çok sayıda Gümüşhaneli gence öğretmen olma imkanı sağlar. Sosyal yönü kuvvetlidir. Spor ve müzik şaşılmaları öncelikleri arasında yer alırdı. Bir öğrencisinden dinlemiştim. “Gümüşhane Öğretmen Okulunda çalıştığı yıllarda masa tenisinde sadece bir öğrencisi onu arada bir yenermiş. Başka rakip yoktu. Bu başarısı ona Gençlik Spor Bakanlığı- Masa Tenisi Federasyon Başkanı olarak atanmasının referansı olmuştu. Emeklilik döneminde “İstanbul Unkapanı Dershaneleri” müdürlüğünü yapmıştı. Burada birçok HEMŞERİ öğretmenimizin görev almalarına yardımcı olmuştu. Yıllar önceydi. Bir yaz tatilinde Gümüşhane’ye gelmişti. Şehrin işlek bir yerinde oturduğu kıraathanedeki masanın etrafını çevirmiştik. Tanıyanlar, öğretmenler, öğrencisi olanlar, herkes orada idi. Katılım oldukça yoğundu. Dışardan görenler acaba ne var? diye bakmadan edemiyorlardı. Kendisi anlattı bizler dinledik. Arada sorular sorduk. En etkili anlattığı konu tabiki yöneticisi olduğu Öğretmen Okulu binasının (eski Orta Okul) yanması olayı idi. Sabotaj var mı? diye ekledik. Keşke hatırlatmasaydık. Duraksadı. Gözleri doldu. “Kim bilir” demekle yetindi. Güzel bir sohbet olmuştu.  Unutamadığım o tatlı güler yüzünü artık göremeyeceğiz. Ve ders veren tatlı sözlerini de duyamayacağız. Çünkü Adnan hocamız artık aramızda yok. 96 yaşında 03.02.2024 günü İzmit Gölcük’te hayata veda eden Adnan hocamız, Gümüşhane Valilik Yazı İşleri Müdürlerinden Kenan Müezzinoğlu’nun ağabeyi, Tıp Doktoru Prof. Dr. A.Sefa Müezzinoğlu’nun  da babasıdır. Aynı yerde toprağa verilecek olan değerli Eğitimci Adnan Zaki Müezzinoğlu’na Allah’tan rahmet, sevenlerine ve ailesine baş sağlığı dileklerimizi sunarım. 04.02.2024 Yusuf SADIK Eğitimci Yazar-Gazeteci
Ekleme Tarihi: 05 Şubat 2024 - Pazartesi

Türk Milli Eğitiminden Bir yıldız daha kaydı

Gümüşhane'nin köklü Ailelerinden Adnan Müezzinoğlu Hakk’a yürüdü.

Şehrimiz Kale deresi semti Müezzinoğlularından Adnan Zeki Müezzinoğlu 1928 yılında bu mahallede gözlerini dünyaya açar. Erzurum Öğretmen okulunu bitirir, ardından Şiran –Seydi baba köyü ilkokulunda göreve başlar. Daha sonra girdiği İstanbul- Çapa Eğiğim Enstitüsü’nden 1948 Haziran’da mezun olur, Trabzon- Beşikdüzü Köy Enstitüsünde görev alır. 

Türk eğitim tarihinde modeller aranırken verilen uğraşın tam göbeğinde hizmet etmenin gururunu taşıyan eğitim abidesi muhteşem öğretmen Adnan bey, derken askerlik, ardından 1954 yılında yeni açılan Gümüşhane İlköğretmen Okuluna nakleder. 

Memleketine hizmet etmek ondaki meslek aşkının gereğidir. Kuruluşunda ve okul müdürlüğü sırasında önemli hizmetler başarır. Çok sayıda Gümüşhaneli gence öğretmen olma imkanı sağlar. Sosyal yönü kuvvetlidir. Spor ve müzik şaşılmaları öncelikleri arasında yer alırdı.

Bir öğrencisinden dinlemiştim. “Gümüşhane Öğretmen Okulunda çalıştığı yıllarda masa tenisinde sadece bir öğrencisi onu arada bir yenermiş. Başka rakip yoktu. Bu başarısı ona Gençlik Spor Bakanlığı- Masa Tenisi Federasyon Başkanı olarak atanmasının referansı olmuştu.

Emeklilik döneminde “İstanbul Unkapanı Dershaneleri” müdürlüğünü yapmıştı. Burada birçok HEMŞERİ öğretmenimizin görev almalarına yardımcı olmuştu.

Yıllar önceydi. Bir yaz tatilinde Gümüşhane’ye gelmişti. Şehrin işlek bir yerinde oturduğu kıraathanedeki masanın etrafını çevirmiştik. Tanıyanlar, öğretmenler, öğrencisi olanlar, herkes orada idi. Katılım oldukça yoğundu. Dışardan görenler acaba ne var? diye bakmadan edemiyorlardı. Kendisi anlattı bizler dinledik. Arada sorular sorduk. En etkili anlattığı konu tabiki yöneticisi olduğu Öğretmen Okulu binasının (eski Orta Okul) yanması olayı idi. Sabotaj var mı? diye ekledik. Keşke hatırlatmasaydık. Duraksadı. Gözleri doldu. “Kim bilir” demekle yetindi.

Güzel bir sohbet olmuştu.  Unutamadığım o tatlı güler yüzünü artık göremeyeceğiz. Ve ders veren tatlı sözlerini de duyamayacağız. Çünkü Adnan hocamız artık aramızda yok.

96 yaşında 03.02.2024 günü İzmit Gölcük’te hayata veda eden Adnan hocamız, Gümüşhane Valilik Yazı İşleri Müdürlerinden Kenan Müezzinoğlu’nun ağabeyi, Tıp Doktoru Prof. Dr. A.Sefa Müezzinoğlu’nun  da babasıdır.

Aynı yerde toprağa verilecek olan değerli Eğitimci Adnan Zaki Müezzinoğlu’na Allah’tan rahmet, sevenlerine ve ailesine baş sağlığı dileklerimizi sunarım.

04.02.2024

Yusuf SADIK
Eğitimci Yazar-Gazeteci

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve siranhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.