Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Yeni Zigana tünelinde radar uygulaması başladı

TORUL 25.10.2023 - 09:25, Güncelleme: 25.10.2023 - 09:25 4283+ kez okundu.
 

Yeni Zigana tünelinde radar uygulaması başladı

Türkiye’nin vizyon projelerinden birisi olan ve geçtiğimiz mayıs ayından bugüne 1 milyondan fazla aracın faydalandığı yeni Zigana Tüneli hız tutkunlarının adresi olunca radar uygulaması başladı.
Türkiye’nin vizyon projelerinden birisi olan ve geçtiğimiz mayıs ayından bugüne 1 milyondan fazla aracın faydalandığı yeni Zigana Tüneli hız tutkunlarının adresi olunca radar uygulaması başladı. Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ni birbirine bağlayan, 14,5 kilometrelik uzunluğuyla Avrupa’nın en uzun, dünyanın da 3.en uzun çift tüplü karayolu tüneli olan Yeni Zigana Tünelinde hız sınırı 80 kilometre/saat olarak uygulanmaya başlandı. Son günlerde özellikle gençlerin 14,5 kilometrelik oldukça uzun tünelde araçlarını sonuna kadar zorlayıp aşırı sürat yaparak o anların videolarını sosyal medyadan paylaşmasının ardından vatandaşların can ve mal güvenliği için tünel içinde hız sınırı uygulaması başlatıldı. Konuyu bugün yapılan İl Koordinasyon Kurulu toplantısında gündeme getiren ve vatandaşların bu konuda sitem ettiklerini dile getiren Belediye Başkanı Ercan Çimen, “Tünel içinde hız sınırı 80’e düşürülmüş. Bu konuda vatandaşlarımızdan serzenişler bize iletiliyor. Hız limitinin artırılıp artırılamayacağını bize soruyor” dedi. Başkan Çimen’in bu sorusuna cevap veren Karayolları 10.Bölge Müdürü Mehmet Aşık ise “Türkiye’nin her yerindeki tünellerde uygulanan hız uygulaması yeni Zigana tünelimizde uygulanmaya başlandı. Trafik güvenliği için ülkemizin her yerinde bu böyle uygulanıyor. Yaptığımız tespitlerde araçların 180’lere ulaşan hızlarda tünellerden geçtiğini belirledik. Ortalama 130-140 kilometre arasında hızları var. Birkaç noktada tünelde kaza da oldu. Standartlar yüksek olduğu için vatandaşlarımız yüksek hızlarla geçiyorlar tüneli. Tünel içindeki en büyük tehlike yangın, yangına sebebiyet verecek olan şey de oluşabilecek bir kazadır. Tünellerde genel manada yapılan bir uygulamadır” dedi. Bölge Müdürü Aşık, hız limitinin artırılabileceğini fakat tünel dışardaki hızla aynı olmasının mümkün olmayacağının altını çizerek, “Tünel içinde maksimum güvenliği almamız gerekiyor. Özellikle gençler çok hızlı araç kullanıyorlar. Tünel içinde yapabildikleri kadar hız yapıyorlar. Orada 1 saniyelik bir hata sadece onların değil başkalarının da canına mani olacak” ifadelerini kullandı.  
Türkiye’nin vizyon projelerinden birisi olan ve geçtiğimiz mayıs ayından bugüne 1 milyondan fazla aracın faydalandığı yeni Zigana Tüneli hız tutkunlarının adresi olunca radar uygulaması başladı.

Türkiye’nin vizyon projelerinden birisi olan ve geçtiğimiz mayıs ayından bugüne 1 milyondan fazla aracın faydalandığı yeni Zigana Tüneli hız tutkunlarının adresi olunca radar uygulaması başladı.

Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ni birbirine bağlayan, 14,5 kilometrelik uzunluğuyla Avrupa’nın en uzun, dünyanın da 3.en uzun çift tüplü karayolu tüneli olan Yeni Zigana Tünelinde hız sınırı 80 kilometre/saat olarak uygulanmaya başlandı.

Son günlerde özellikle gençlerin 14,5 kilometrelik oldukça uzun tünelde araçlarını sonuna kadar zorlayıp aşırı sürat yaparak o anların videolarını sosyal medyadan paylaşmasının ardından vatandaşların can ve mal güvenliği için tünel içinde hız sınırı uygulaması başlatıldı.

Konuyu bugün yapılan İl Koordinasyon Kurulu toplantısında gündeme getiren ve vatandaşların bu konuda sitem ettiklerini dile getiren Belediye Başkanı Ercan Çimen, “Tünel içinde hız sınırı 80’e düşürülmüş. Bu konuda vatandaşlarımızdan serzenişler bize iletiliyor. Hız limitinin artırılıp artırılamayacağını bize soruyor” dedi.

Başkan Çimen’in bu sorusuna cevap veren Karayolları 10.Bölge Müdürü Mehmet Aşık ise “Türkiye’nin her yerindeki tünellerde uygulanan hız uygulaması yeni Zigana tünelimizde uygulanmaya başlandı. Trafik güvenliği için ülkemizin her yerinde bu böyle uygulanıyor. Yaptığımız tespitlerde araçların 180’lere ulaşan hızlarda tünellerden geçtiğini belirledik. Ortalama 130-140 kilometre arasında hızları var. Birkaç noktada tünelde kaza da oldu. Standartlar yüksek olduğu için vatandaşlarımız yüksek hızlarla geçiyorlar tüneli. Tünel içindeki en büyük tehlike yangın, yangına sebebiyet verecek olan şey de oluşabilecek bir kazadır. Tünellerde genel manada yapılan bir uygulamadır” dedi.

Bölge Müdürü Aşık, hız limitinin artırılabileceğini fakat tünel dışardaki hızla aynı olmasının mümkün olmayacağının altını çizerek, “Tünel içinde maksimum güvenliği almamız gerekiyor. Özellikle gençler çok hızlı araç kullanıyorlar. Tünel içinde yapabildikleri kadar hız yapıyorlar. Orada 1 saniyelik bir hata sadece onların değil başkalarının da canına mani olacak” ifadelerini kullandı.

 

Gümüşhane HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve siranhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.