Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Sosyal Bilimler Lisesinde Atatürk Kitaplığı’nın açılışı yapıldı

GÜMÜŞHANE 23.05.2023 - 09:29, Güncelleme: 23.05.2023 - 09:29 6085+ kez okundu.
 

Sosyal Bilimler Lisesinde Atatürk Kitaplığı’nın açılışı yapıldı

Gümüşhane Mareşal Çakmak Sosyal Bilimler Lisesinde bin yeni araştırma kitabından oluşan “Atatürk Kitaplığı” açılışı yapıldı.
Atatürk, Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu tarafından Sosyal Bilimler Liselerine Atatürk Kitaplığı oluşturma projesi kapsamında Gümüşhane Mareşal Çakmak Sosyal Bilimler Lisesine kurumun yayınlarına ait kitapların bağışlanması nedeniyle program düzenlendi. Programda Atatürk, Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Atatürk Araştırma Merkezi Başkan Yardımcısı Doç.Dr.Güner Doğan projenin amacından bahsetti. Doğan, projenin sosyal bilimler liselerinde öğrenim gören öğrencilerin ve öğretmenlerin eğitim sürecinde gereksinim duydukları kütüphane desteğini sağlamak amacıyla yapıldığını, öğrencilerin ve öğretmenlerin başta yakın dönem tarihine ilişkin olmak üzere Türk tarihi, dili ve kültürüne ilişkin kaynakları tanıması amaçlandığını söyledi. İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın ise “Milli Eğitim Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Atatürk Kültür, Dil, Tarih Yüksek Kurumu Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığı arasındaki iş birliği protokolü ile düzenlenen Türkiye genelinde Sosyal Bilimler Liselerine Atatürk Kitaplığı açılması etkinliğini bugün gerçekleştiriyoruz. Bu çalışmada sadece sosyal bilimler lisesine özgü bin adet araştırma kitabının hediye edilmesi üzerine bir çalışma oldu. Çok değerli ve ihtiyacımız olan kitaplar. Kitapların bize kazandırılması nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığımıza, Kültür Bakanlığımıza, törende Atatürk Kültür, Dil Tarih Yüksek Kurumu Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığına şükranlarımı sunuyorum” dedi. Proje kapsamında Gümüşhane Üniversitesi akademisyenleri öğrencilerle buluştu.  Gümüşhane Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Bayram Nazır, “19.yy Siyasal Olaylar ve Ermeni Meselesi”, Genel Sekreter Prof.Dr.Fatih Yalçın “Dil ve Kültür” konulu söyleşi gerçekleştirdi.  Okul Müdürü Hamit Tanış, okulda iki kütüphaneye sahip olduklarını, Z Kütüphanesinde daha çok hikaye, roman ve şiir kitaplarını bulundurduklarını, diğer kütüphaneye daha çok kaynak kitapları topladıklarını ve bu kütüphaneye Prof.Dr. Fuat Sezgin Araştırma Kütüphanesi adını verdiklerini söyledi.  Yaklaşık 9 bin kitaba sahip olan okullarında Atatürk, Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumunun bin adet kaynak kitap bağışı yaparak yakın dönem tarihi başta olmak üzere Türk tarihi, dili ve kültürüne dair geniş bir kaynağa sahip olduklarını kaydeden Tanış, öğretmen ve öğrencilere oldukça faydalı olacak bu kitap bağışı için teşekkür etti. Konferansın ardından öğrencilerin sorularının cevaplanması ve kurdele kesimiyle program sona erdi.  
Gümüşhane Mareşal Çakmak Sosyal Bilimler Lisesinde bin yeni araştırma kitabından oluşan “Atatürk Kitaplığı” açılışı yapıldı.

Atatürk, Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu tarafından Sosyal Bilimler Liselerine Atatürk Kitaplığı oluşturma projesi kapsamında Gümüşhane Mareşal Çakmak Sosyal Bilimler Lisesine kurumun yayınlarına ait kitapların bağışlanması nedeniyle program düzenlendi.

Programda Atatürk, Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Atatürk Araştırma Merkezi Başkan Yardımcısı Doç.Dr.Güner Doğan projenin amacından bahsetti. Doğan, projenin sosyal bilimler liselerinde öğrenim gören öğrencilerin ve öğretmenlerin eğitim sürecinde gereksinim duydukları kütüphane desteğini sağlamak amacıyla yapıldığını, öğrencilerin ve öğretmenlerin başta yakın dönem tarihine ilişkin olmak üzere Türk tarihi, dili ve kültürüne ilişkin kaynakları tanıması amaçlandığını söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın ise “Milli Eğitim Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Atatürk Kültür, Dil, Tarih Yüksek Kurumu Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığı arasındaki iş birliği protokolü ile düzenlenen Türkiye genelinde Sosyal Bilimler Liselerine Atatürk Kitaplığı açılması etkinliğini bugün gerçekleştiriyoruz. Bu çalışmada sadece sosyal bilimler lisesine özgü bin adet araştırma kitabının hediye edilmesi üzerine bir çalışma oldu. Çok değerli ve ihtiyacımız olan kitaplar. Kitapların bize kazandırılması nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığımıza, Kültür Bakanlığımıza, törende Atatürk Kültür, Dil Tarih Yüksek Kurumu Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığına şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Proje kapsamında Gümüşhane Üniversitesi akademisyenleri öğrencilerle buluştu.  Gümüşhane Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Bayram Nazır, “19.yy Siyasal Olaylar ve Ermeni Meselesi”, Genel Sekreter Prof.Dr.Fatih Yalçın “Dil ve Kültür” konulu söyleşi gerçekleştirdi. 

Okul Müdürü Hamit Tanış, okulda iki kütüphaneye sahip olduklarını, Z Kütüphanesinde daha çok hikaye, roman ve şiir kitaplarını bulundurduklarını, diğer kütüphaneye daha çok kaynak kitapları topladıklarını ve bu kütüphaneye Prof.Dr. Fuat Sezgin Araştırma Kütüphanesi adını verdiklerini söyledi. 

Yaklaşık 9 bin kitaba sahip olan okullarında Atatürk, Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumunun bin adet kaynak kitap bağışı yaparak yakın dönem tarihi başta olmak üzere Türk tarihi, dili ve kültürüne dair geniş bir kaynağa sahip olduklarını kaydeden Tanış, öğretmen ve öğrencilere oldukça faydalı olacak bu kitap bağışı için teşekkür etti.

Konferansın ardından öğrencilerin sorularının cevaplanması ve kurdele kesimiyle program sona erdi.

 

Gümüşhane HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve siranhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.