Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Şiran’da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma konuşuldu

ŞİRAN 12.12.2023 - 11:02, Güncelleme: 12.12.2023 - 11:02 6125+ kez okundu.
 

Şiran’da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma konuşuldu

Gümüşhane Üniversitesi Şiran Dursun Keleş Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde “İnsan Kaynakları Yönetiminde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmanın Önemi” başlıklı etkinlik gerçekleştirildi.
Okulun Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Emre Sarı ve kariyer temsilcisi Dr. Öğr. Üyesi Fevziye Bekar moderatörlüğünde gerçekleşen programa Şiran Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Muhasebe Sorumlusu Okan Polat ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı İnceleme Sorumlusu Harun Şahin konuk oldu. Sağlık kuruluşlarında insan kaynakları yönetimi dersinde planlanan deneyim paylaşım etkinliğine dayalı söyleşide öncelikle Tıbbi Dokümantasyon ve sekreterlik öğrencilerinden Suna Alma, Duygu Gülşen, Esma Çetinkaya, Vildan Karadağ ve Kader Cünedioğlu “Ücret Yönetimi, Dolaylı ve Durumsal Ödemeler, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma” isimli çalışmalarına ve etkinliklerine yer verdi. Programa katılan konukların deneyimlerine dayalı bilgi paylaşımları yapıldığı etkinlikte “Sosyal yardımlaşma nedir? Devlet ve özel sektörde toplumsal refahta adaleti sağlamak adına nasıl teşvikler gerçekleştirilmektedir? Bu teşvikler gerçek ihtiyaç sahiplerine nasıl ulaştırılmaktadır? İhtiyaç bildirme süreci e-devlet üzerinden nasıl gerçekleşmektedir? Doğru beyan neden önemlidir? Konuları tartışıldı.  Soru cevap şeklinde gerçekleştirilen etkinlikte kurum temsilcileri öğrencilerden gelen soruları cevapladı. Sosyal yardımlaşma ve dayanışma, toplumun temel yapı taşlarından birisi olduğunu dile getiren Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek şunları söyledi: “Bireylerin birbirine yardım etme, zor durumda olanlara destek olma ve toplumsal adaleti sağlama amacını taşıyan yardımlaşmalarda Üniversitelerin rolü çok büyüktür. Üniversiteler sadece bilgi üretme ve öğrencilere eğitim verme yerleri değildir; aynı zamanda toplumsal sorunlara çözüm bulmada öncü bir rol üstlenmelidirler. Bu değerler, öğrencilere sadece bireysel başarıyı değil, aynı zamanda toplumsal faydayı da ön planda tutmayı öğretmektedir. Bu vesileyle de öğrencilerimize bu bilincin aşılanmasında faydası olacağını düşündüğümüz etkinliğin gerçekleştirilmesinde emeği geçenleri kutluyor, konuk katılımcılarımız Şiran Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yetkililerine de bilgi ve tecrübelerini öğrencilerimize aktardıklarından dolayı teşekkür ediyorum.”  
Gümüşhane Üniversitesi Şiran Dursun Keleş Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde “İnsan Kaynakları Yönetiminde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmanın Önemi” başlıklı etkinlik gerçekleştirildi.

Okulun Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Emre Sarı ve kariyer temsilcisi Dr. Öğr. Üyesi Fevziye Bekar moderatörlüğünde gerçekleşen programa Şiran Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Muhasebe Sorumlusu Okan Polat ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı İnceleme Sorumlusu Harun Şahin konuk oldu.

Sağlık kuruluşlarında insan kaynakları yönetimi dersinde planlanan deneyim paylaşım etkinliğine dayalı söyleşide öncelikle Tıbbi Dokümantasyon ve sekreterlik öğrencilerinden Suna Alma, Duygu Gülşen, Esma Çetinkaya, Vildan Karadağ ve Kader Cünedioğlu “Ücret Yönetimi, Dolaylı ve Durumsal Ödemeler, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma” isimli çalışmalarına ve etkinliklerine yer verdi.

Programa katılan konukların deneyimlerine dayalı bilgi paylaşımları yapıldığı etkinlikte “Sosyal yardımlaşma nedir? Devlet ve özel sektörde toplumsal refahta adaleti sağlamak adına nasıl teşvikler gerçekleştirilmektedir? Bu teşvikler gerçek ihtiyaç sahiplerine nasıl ulaştırılmaktadır? İhtiyaç bildirme süreci e-devlet üzerinden nasıl gerçekleşmektedir? Doğru beyan neden önemlidir? Konuları tartışıldı. 

Soru cevap şeklinde gerçekleştirilen etkinlikte kurum temsilcileri öğrencilerden gelen soruları cevapladı.

Sosyal yardımlaşma ve dayanışma, toplumun temel yapı taşlarından birisi olduğunu dile getiren Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek şunları söyledi: “Bireylerin birbirine yardım etme, zor durumda olanlara destek olma ve toplumsal adaleti sağlama amacını taşıyan yardımlaşmalarda Üniversitelerin rolü çok büyüktür. Üniversiteler sadece bilgi üretme ve öğrencilere eğitim verme yerleri değildir; aynı zamanda toplumsal sorunlara çözüm bulmada öncü bir rol üstlenmelidirler. Bu değerler, öğrencilere sadece bireysel başarıyı değil, aynı zamanda toplumsal faydayı da ön planda tutmayı öğretmektedir. Bu vesileyle de öğrencilerimize bu bilincin aşılanmasında faydası olacağını düşündüğümüz etkinliğin gerçekleştirilmesinde emeği geçenleri kutluyor, konuk katılımcılarımız Şiran Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yetkililerine de bilgi ve tecrübelerini öğrencilerimize aktardıklarından dolayı teşekkür ediyorum.”

 

Gümüşhane HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve siranhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.