Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Milletvekili Küçük’ten Üçtaş ve Günyüzü açıklaması

GÜMÜŞHANE 08.03.2024 - 11:30, Güncelleme: 08.03.2024 - 11:30 4906+ kez okundu.
 

Milletvekili Küçük’ten Üçtaş ve Günyüzü açıklaması

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gümüşhane Milletvekili Musa Küçük, Kürtün ilçesine bağlı Üçtaş ve Günyüzü köylerinin siyasete malzeme yapılmasına asla müsaade etmeyeceklerini söyledi.
Kürtün ilçesine bağlı Üçtaş ve Günyüzü köylerinin 2019 yılında aldığı karar doğrultusunda yapılan halk oylaması sonucunda Giresun ili Doğankent ilçesine idari bağlılık değişikliği ile bağlanması konusunda Gümüşhane Valiliği, Gümüşhane İl Genel Meclisi ve Gümüşhane İl İdare Kurulunun ayrılmama yönündeki görüşüne istinaden 2022 yılında İçişleri Bakanlığı da bu referandum kararını reddetmişti. Milletvekili Küçük, konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Danıştay 10. Dairesinin tarafından İçişleri Bakanlığının ret kararını iptal etmesi ile burada yaşayan vatandaşlarımızın sosyal ve ekonomik durumları göz ardı edilerek vatandaşlarımıza bir fayda sağlamayacağı gibi iktisadi şartları ve kamu hizmet gerekleri açısından da sağlayamayacağı ortada iken birtakım çevreler tarafından sadece bir tane daha fazla belediye başkanlığı kazanmak uğruna bu iki köyümüzün siyasi malzemeye kurban edilmesine müsaade etmeyeceğiz” dedi. Bu konuda sürecin her ne kadar önceki dönemlerde olsa da bu süreci ve şehrin diğer sorunlarını Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Merkezi Merkez Yönetim Kurulu üyesi olması dolayısıyla yakından takip ettiğini kaydeden Küçük, “Şimdi de halkımızın bize vermiş olduğu oyların omuzlarımıza yüklemiş olduğu sorumluluk ile hareket ederek her meselesinde şehrimizin menfaatleri ve vatandaşlarımızın yanında olacağımı buradan belirtmek istiyorum İl ve ilçe sınırlarımızın coğrafi yapısının değişmesini isteyenler yıllar boyu bu topraklarda kardeşçe yaşamış olduğumuzu unutmuşlardır. Kadimden beri kullandığımız yaylaları, ormanları, meraları, içme ve sulama kaynaklarımızı ortaklaşa kullanırken şimdi ortaya çıkan bu durumu eskiden olduğu gibi birlik, beraberlik ve huzur içinde yaşamamızın temin edilmesi adına yeni bir süreç içerisine girmiş bulunmaktayız. İçişleri Bakanlığımızca ilimiz adına alınacak kararlarda dün olduğu gibi bugün de Türkiye Büyük Millet Meclisinde ilimizin haklarının takipçisi olacağımın bilinmesini istiyorum” ifadelerini kullandı.  
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gümüşhane Milletvekili Musa Küçük, Kürtün ilçesine bağlı Üçtaş ve Günyüzü köylerinin siyasete malzeme yapılmasına asla müsaade etmeyeceklerini söyledi.

Kürtün ilçesine bağlı Üçtaş ve Günyüzü köylerinin 2019 yılında aldığı karar doğrultusunda yapılan halk oylaması sonucunda Giresun ili Doğankent ilçesine idari bağlılık değişikliği ile bağlanması konusunda Gümüşhane Valiliği, Gümüşhane İl Genel Meclisi ve Gümüşhane İl İdare Kurulunun ayrılmama yönündeki görüşüne istinaden 2022 yılında İçişleri Bakanlığı da bu referandum kararını reddetmişti.

Milletvekili Küçük, konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Danıştay 10. Dairesinin tarafından İçişleri Bakanlığının ret kararını iptal etmesi ile burada yaşayan vatandaşlarımızın sosyal ve ekonomik durumları göz ardı edilerek vatandaşlarımıza bir fayda sağlamayacağı gibi iktisadi şartları ve kamu hizmet gerekleri açısından da sağlayamayacağı ortada iken birtakım çevreler tarafından sadece bir tane daha fazla belediye başkanlığı kazanmak uğruna bu iki köyümüzün siyasi malzemeye kurban edilmesine müsaade etmeyeceğiz” dedi.

Bu konuda sürecin her ne kadar önceki dönemlerde olsa da bu süreci ve şehrin diğer sorunlarını Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Merkezi Merkez Yönetim Kurulu üyesi olması dolayısıyla yakından takip ettiğini kaydeden Küçük, “Şimdi de halkımızın bize vermiş olduğu oyların omuzlarımıza yüklemiş olduğu sorumluluk ile hareket ederek her meselesinde şehrimizin menfaatleri ve vatandaşlarımızın yanında olacağımı buradan belirtmek istiyorum İl ve ilçe sınırlarımızın coğrafi yapısının değişmesini isteyenler yıllar boyu bu topraklarda kardeşçe yaşamış olduğumuzu unutmuşlardır. Kadimden beri kullandığımız yaylaları, ormanları, meraları, içme ve sulama kaynaklarımızı ortaklaşa kullanırken şimdi ortaya çıkan bu durumu eskiden olduğu gibi birlik, beraberlik ve huzur içinde yaşamamızın temin edilmesi adına yeni bir süreç içerisine girmiş bulunmaktayız. İçişleri Bakanlığımızca ilimiz adına alınacak kararlarda dün olduğu gibi bugün de Türkiye Büyük Millet Meclisinde ilimizin haklarının takipçisi olacağımın bilinmesini istiyorum” ifadelerini kullandı.

 

Ankara HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve siranhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.